De HR Potentieelmeter is een gratis tool die is ontwikkeld door Triple i. Met de HR Potentieelmeter kunt u het potentieel van groei van bevlogenheid of het verlagen van burnout in termen van productiviteit, verloop, verzuim en omzet inzichtelijk maken.

Klik hier om de kengegevens in te vullen die als input nodig zijn voor het berekenen van het potentieel van bevlogenheid en burnout in uw organisatie. Wij maken dan een rapportage aan en nemen snel contact met u op en spreken met u de rapportage door.

HR potentieelmeter

 

Een voorbeeld van potentieel van bevlogenheid

Uit onderzoek is gebleken dat bevlogen medewerkers 7% meer omzet genereren. Dit gegeven is meegenomen in de HR potentieelmeter. Om dit percentage nader te kunnen duiden is het interessant te focussen op het gedrag dat tussen bevlogenheid en prestaties ligt. Hoe komt het nu eigenlijk dat meer bevlogen mensen ook meer omzet genereren?

Ander onderzoek heeft hoog en laag bevlogen medewerkers op een aantal aspecten vergeleken. De uitkomsten geven een duidelijk gevoel bij het gedrag dat achter de invloed van bevlogenheid op omzet ligt. Het bleek o.a. dat bevlogen medewerkers substantieel beter op de wensen van de klant letten en hun eigen organisatie én haar producten veel vaker actief aanbevelen. Dit gedrag wordt door klanten gewaardeerd en trekt ze over de streep om orders te plaatsen en producten aan te schaffen.

 

 

Triple i  Human Capital.  IDEAS. INSIGHTS. IMPACT.

Lees meer over onze werkwijze