Sector Onderwijs

Het onderwijs drijft op de bevlogenheid van leerkrachten, maar die staat onder druk.

Hoe houden medewerkers in het onderwijs hun mentale energie op peil als er steeds meer krapte op de arbeidsmarkt ontstaat en collega’s uitvallen, waardoor de werkdruk alleen maar toeneemt?

Idee

Met onze wetenschappelijke kennis geven we mensen en onderwijsinstellingen een degelijke basis voor verstandig vitaliteitsbeleid.

Inzicht

Met ons EnergieKompas leveren we scherpe inzichten die richting geven voor het vergroten van mentale vitaliteit in het leslokaal en daarbuiten.

Impact

De gegeven inzichten dragen bij aan impactvolle verandering als onderdeel van de dialoog tussen onderwijsprofessionals over verbetering.

EnergieKompas Onderwijs

In het onderwijs werken veel mensen met hart en ziel om bij te dragen aan de toekomst van anderen. Ze staan midden in de samenleving, wat het werk heel zinvol maakt, maar ook uitdagend. Want die samenleving vraagt steeds meer van het onderwijs en de klassen worden steeds groter en diverser.

Kortom: het onderwijs heeft met veel uitdagingen te maken. Om deze het hoofd te kunnen bieden is een goede balans tussen professionele autonomie en teamwork van groot belang.

Met het EnergieKompas Onderwijs (EK-O) maakten wij een unieke aanpak die zich richt op het versterken van de energiebalans van onderwijsprofessionals. Zodat ze samen de uitdagingen van de toekomst aankunnen, zonder dat dat ten koste gaat van hun welzijn.

Wilt u meer weten over wat wij doen in het onderwijs?

Sommige van onze relaties in het onderwijs

Wat levert het een typische organisatie op om aan mentaal vitaal te werken?

0%
Productiviteit
0%
Verzuim
0%
Verloop

Concreet betekent dit voor een school met 120 medewerkers en een loonsom van 8,4 miljoen euro, een verloop van 10% en een verzuim van 7% al een kleine 90.000 euro aan jaarlijks potentieel.000 euro aan jaarlijks potentieel kan realiseren.

Whitepapers voor het onderwijs

Een greep uit de inzichten die in het onderwijs van belang zijn

De twee gezichten van werkdruk
De twee gezichten van werkdruk
1 op de 5 personen met een hoge werkdruk is daar tevreden mee. Hoe gaan we in de zorg evidence-based en gebalanceerd om met dit lastig te grijpen onderwerp?
10 tips voor meer beweging in je organisatie
10 tips voor meer beweging in je organisatie
Als je in de zorg duurzaam meer mentale vitaliteit nastreeft, dan zijn er do’s en dont’s die richting geven aan succesvol en effectief beleid.
Checklist medewerkersonderzoek
Checklist medewerkersonderzoek
Doe je voordeel met een helder stappenplan dat je helpt om goed medewerkersonderzoek te gebruiken in de zorg.

Nieuws Onderwijs

Bevlogenheid, werkdruk, stress en burn-out. Het zijn veel besproken thema’s. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen. Ook vanuit de wetenschap.

  • Kijken in de sociologische ziel

Kijken in de sociologische ziel

Kijken in de sociologische ziel Boekbespreking De burn-out paradox Geschiedenis van een ongrijpbare maatschappijziekte door Mattias Van Hulle