Onze persoonlijke energierapportage is vernieuwd

Jaren geleden begonnen we als eerste in de markt met het geven van rijke individuele feedback aan respondenten van het EnergieKompas.

We leerden dat het goed werkt bij het helpen van medewerkers om hun energie op peil te houden:

  • De persoonlijke energierapportages zijn een boost voor de respons
  • Ze zijn ook een aanleiding om individuele ontwikkeling in gang te zetten (al dan niet ondersteund door een professional of de leidinggevende)
  • Soms worden ze ook in de HR cyclus gebruikt
  • Organisaties verbinden hun eigen oplossingen aan de rapportage (“hoge stress? Wij hebben daar een (werkdruk)coach voor!”)

Door de jaren heen hebben we de rapportages steeds iets verbeterd, maar nu hebben we de grootste wijzigingen ooit doorgevoerd. In dit artikel meer daarover.

Waar de vorige rapportage een statische weergave gaf van de scores van een respondent op alle onderdelen van het onderzoek, is nu een interactief dashboard gemaakt. Hierin kan de respondent in een online omgeving een menu doorgaan om alle scores in te zien. Natuurlijk in de structuur van het JD-R model, waarin stressoren en energiebronnen onderscheiden worden in verschillende subcategorieën.

De resultaten worden in een samenvatting teruggegeven. Zo heeft de respondent in 1 overzicht staan waar gunstig en ongunstig op wordt gescoord.

Via het menu kan de respondent ook verdiepende informatie terugvinden. Het vergelijken met de gemiddelde Nederlander stond hierin altijd al centraal, maar nu hebben we ook de scoreverdeling toegevoegd, met zogenaamde ‘ranges’. Zo zien we in het voorbeeld dat deze persoon net in het rood scoort, maar kan dus ook inzichtelijk worden dat iemand weliswaar blauw scoort (gemiddeld) maar wel aan de bovenkant van de range, bijvoorbeeld bij een 3,5 score in dit voorbeeld.

Daarnaast bieden we nu ook de mogelijkheid om het lopende gemiddelde van een organisatie waarin onderzoek wordt gedaan in te zien (stippellijn). Hierdoor kan iemand zich niet alleen met de gemiddelde Nederlander vergelijken, maar ook met zijn of haar collega’s!

Benieuwd geworden hoe het werkt? Doe dan de demo via deze link.

Meet vandaag nog uw bevlogenheid

Doe nu de demo en laat u inspireren wat wij voor uw team en organisatie kunnen betekenen.