Sector Arbo & Inzetbaarheid

Het werken wordt steeds uitdagender als gevolg van de krappere arbeidsmarkt, veranderende klantrelaties, toegenomen technologisering en ons onvermogen om daar gezond mee om te gaan. Werkdruk en Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA) zijn thema’s die aandacht vragen.

Dit vraagt om een gebalanceerde, moderne en praktische benadering met degelijke wetenschappelijke basis.

Idee

Met onze wetenschappelijke kennis geven we dienstverleners in Arbo & Inzetbaarheid een praktische en degelijke basis voor PSA-beleid

Inzicht

Met ons EnergieKompas leveren we scherpe inzichten die richting geven voor het vergroten van mentale vitaliteit en daarmee weerbaarheid tegen PSA.

Impact

De gegeven inzichten dragen op diverse wijzen bij aan impactvolle verandering in arbeidsorganisaties, vaak als onderdeel van dienstverlening van Arbo & Inzetbaarheidsprofessionals

EnergieKompas PSA

Talloze Bedrijfsartsen, A&O Deskundigen, Arbeidsdeskundigen, Preventiemedewerkers, Coaches en Consultenten zetten zich dagelijks met hun kennis en vaardigheden in om medewerkers en organisaties te helpen inzetbaar te zijn en te blijven.

Voor al deze professionals maakten wij het EnergieKompas PSA (EK-PSA). Dit is een wetenschappelijk ontwikkelde vragenlijst die inzicht geeft in PSA (werkdruk, werkstress, ongewenste omgangsvormen) én in de energiebronnen die beschermen tegen de negatieve effecten van werkdruk. Een gebalanceerde aanpak dus en geheel in lijn met de voorschriften van Inspectie SZW. Het EnergieKompas PSA wordt vaak ingezet als basis voor de RI&E en ook als (E-)PMO of als MTO. Slimme organisaties combineren het instrument dus, we schreven er een white paper over.

Wilt u meer weten over wat wij doen in de sector Arbo & Inzetbaarheid?

Sommige van onze relaties in de Arbo & Inzetbaarheid sector

Wat levert het een typische organisatie op om aan mentaal vitaal te werken?

0%
Productiviteit
0%
Verzuim
0%
Verloop

Whitepapers voor de sector Arbo en Inzetbaarheid

Een greep uit onze inzichten die voor de Arbo en inzetbaarheid van belang zijn.

De twee gezichten van werkdruk
De twee gezichten van werkdruk
1 op de 5 personen met een hoge werkdruk is daar tevreden mee. Hoe gaan we in de zorg evidence-based en gebalanceerd om met dit lastig te grijpen onderwerp?
10 tips voor meer beweging in je organisatie
10 tips voor meer beweging in je organisatie
Als je in de zorg duurzaam meer mentale vitaliteit nastreeft, dan zijn er do’s en dont’s die richting geven aan succesvol en effectief beleid.
Checklist medewerkersonderzoek
Checklist medewerkersonderzoek
Doe je voordeel met een helder stappenplan dat je helpt om goed medewerkersonderzoek te gebruiken in de zorg.

Nieuws Sector Arbo & Inzetbaarheid

Bevlogenheid, werkdruk, stress en burn-out. Het zijn veel besproken thema’s. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen. Ook vanuit de wetenschap.

  • Kijken in de sociologische ziel

Kijken in de sociologische ziel

Kijken in de sociologische ziel Boekbespreking De burn-out paradox Geschiedenis van een ongrijpbare maatschappijziekte door Mattias Van Hulle