Sector Overheid

Bij de overheid, of dat nou gaat over gemeenten, provincies of uitvoeringsorganisaties, werken we met gemeenschapsgeld. Dit betekent dat er keuzes gemaakt moeten worden. Omdat er vanuit de samenleving steeds meer verwacht wordt is dat lastig.

Het antwoord op dit lastige dilemma ligt voor een groot deel bij de ambtenaren die het dagelijkse werk doen. Als zij optimaal inzetbaar en gemotiveerd zijn, kunnen zij meer doen met minder middelen en in goede gezondheid.

Idee

Met onze wetenschappelijke kennis geven we mensen en overheidsinstellingen een degelijke basis voor verstandig vitaliteitsbeleid.

Inzicht

Met ons EnergieKompas leveren we scherpe inzichten die richting geven voor het vergroten van mentale vitaliteit bij de overheid en daarbuiten.

Impact

De gegeven inzichten dragen bij aan impactvolle verandering als onderdeel van de dialoog tussen ambtenaren over verbetering.

EnergieKompas Overheid

Op sommige vlakken verandert het werken in het openbaar bestuur weinig. Er heerst een stabiele cultuur waarin mensen met veel ervaring lange tijd werken. Maar er verandert ook heel veel in de omgeving.

Ambtenaren moeten daarmee omgaan en ook met de onzekerheid en spanning die erbij komt kijken. Zij doen hun werk naar eer en geweten en in dienst van het algemeen belang, al wordt dat door de publieke opinie vaak anders gezien.

Gelukkig liggen er ook veel kansen en mogelijkheden. Want werken in het openbaar bestuur kan ook heel veel energie geven. Met het EnergieKompas Openbaar Bestuur maakten wij een unieke aanpak die zich richt op het versterken van de energiebalans van ambtenaren in het openbaar bestuur. Zodat ze inzetbaar zijn en blijven en hun waardevolle bijdrage aan Nederland kunnen doen.

Wilt u meer weten over wat wij doen bij de Overheid?

Sommige van onze relaties bij de Overheid

Wat levert het een typische organisatie op om aan mentaal vitaal te werken?

0%
Productiviteit
0%
Verzuim
0%
Verloop

Concreet betekent dit voor een gemeente met 1.300 medewerkers en een loonsom van 80 miljoen euro, een verloop van 10% en een verzuim van 8% al een kleine 900.000 euro aan jaarlijks potentieel.

Whitepapers voor de Overheid

Een greep uit de inzichten die in het openbaar bestuur van belang zijn

De twee gezichten van werkdruk
De twee gezichten van werkdruk
1 op de 5 personen met een hoge werkdruk is daar tevreden mee. Hoe gaan we in de zorg evidence-based en gebalanceerd om met dit lastig te grijpen onderwerp?
10 tips voor meer beweging in je organisatie
10 tips voor meer beweging in je organisatie
Als je in de zorg duurzaam meer mentale vitaliteit nastreeft, dan zijn er do’s en dont’s die richting geven aan succesvol en effectief beleid.
Checklist medewerkersonderzoek
Checklist medewerkersonderzoek
Doe je voordeel met een helder stappenplan dat je helpt om goed medewerkersonderzoek te gebruiken in de zorg.

Nieuws Sector Overheid

Bevlogenheid, werkdruk, stress en burn-out. Het zijn veel besproken thema’s. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen. Ook vanuit de wetenschap.

  • Kijken in de sociologische ziel

Kijken in de sociologische ziel

Kijken in de sociologische ziel Boekbespreking De burn-out paradox Geschiedenis van een ongrijpbare maatschappijziekte door Mattias Van Hulle