Stap 1. Uitnodiging

Medewerkers ontvangen nadat de data is verzameld een uitnodiging voor het Online Teamdashboard

Het doel van het EnergieKompas Dashboard is om medewerkers in staat te stellen én te motiveren om ‘iets van de teamresultaten te vinden’. Om invloed uit te oefenen op dat wat iedereen belangrijk vindt: positieve energie en weinig stress in het team. Medewerkers weten het beste wat er nodig is om dit te bereiken en managers (kunnen) ondersteunen als dat nodig is.

Stap 2. Leren

In het dashboard leren ze hoe het met de mentale energie van het team gesteld is en hoe deze te verbeteren

Basale kennis over hoe energie en stress bij mensen (en teams!) tot stand komt is essentieel om tot een goed gesprek te komen. Het EnergieKompas Dashboard helpt door simpel uit te leggen hoe energie werkt. Daarnaast kan de medewerker veel meer verdiepende kennis opdoen als hij of zij dat wil door in het model te duiken.

Stap 3. Prioriteiten

Medewerkers geven aan welk onderwerp uit het onderzoek aandacht behoeft (prioriteiten) en delen verbeterideeën

Het bijzondere van het EnergieKompas Dashboard is dat het bij medewerkers ophaalt wat volgens hen aandacht behoeft en welke concrete ideeën uitgewerkt kunnen worden om samen te verbeteren. Zo krijgt het team (en de organisatie!) niet alleen scherp zicht op de mentale energie en haar veroorzakers, maar ook op het draagvlak voor verandering!

Stap 4. Overzicht en inzicht

Managers krijgen via een management dashboard overzicht en inzicht in prioriteiten en verbeterideeën.

Managers spelen in het proces van het EnergieKompas Dashboard een bijzondere rol. Ze bepalen niet wát er moet gebeuren, maar enthousiasmeren medewerkers wel om mee te doen in het proces. Ook spiegelen ze het team op onderzoeksresultaten en de prioritering die is aangegeven. Elke manager heeft een eigen omgeving in het Dashboard waar de deelname aan de stemming, de uitslag ervan en de verbeterideeën gedeeld worden.


Ook de routine doorbreken en uw organisatie écht in beweging brengen?

Vraag dan nu een demonstratie van het online dashboard aan!