Nieuws Positieve psychologie is op veel plekken aanwezig en heeft met veel dingen te maken. Wanneer we iets tegenkomen dat extra interessant is willen dat we graag met anderen delen. Dat kan een nieuwsbericht zijn, een artikel of een interview. Daarnaast willen we graag laten weten wat er elders gebeurd, ook over onze landsgrenzen. Daarom verschijnen er korte reisverslagen om iedereen up-to-date te houden van de nieuwste inzichten en ontwikkelingen op het gebied van de positieve psychologie. 

  

Bevlogenheid in de zorg

Bevlogenheid in de zorg is een kernelement van “people performance” waar nog een wereld te winnen is volgens wetenschappers

Bevlogenheid in ijsland

Hoe wordt bevlogenheid door Gallup – een Amerikaans HR Consultancy bureau – gemeten. Of wordt het eigenlijk wel gemeten?

White paper: Energie op de werkvloer 2013

Triple i heeft onderzoek gedaan naar de staat van de mentale energie op de werkvloer. Er blijkt nog genoeg te verbeteren.

Lean and mean, of lean and engaged? Een interessante Ierse dissertatie

Wat is de invloed van Lean op de werkbeleving van mensen? Positief of negatief? Het kan allebei. 

Dealing with burnout, which doesn’t always stem from overwork (NY Times, nov 2013)

Een kort artikel over burnout en verschillende percepties tussen de Verenigde Staten en Europa. 

Gezond en gemotiveerd doorwerken in Noorwegen

Noorwegen kent al sinds de jaren 70 een pensioenleeftijd van 67 jaar. Hoe denken zijn na over doorwerken op hogere leeftijd?

Positieve psychologie wint aan terrein in de EU

 

Europese overheden houden al meer dan 20 jaar de psychosociale risico’s van burgers in de gaten. Dat wordt nu uitgebreid met positieve psychologische uitkomsten van werken

Hoe raken mensen pro-actief op het werk?

 

Pro-activiteit is een belangrijke factor in veranderende organisaties. Een pro-actieve club jonge wetenschappers diept dit onderwerp uit.